پرتال
تماس با ما
درباره ما
نقشه سایت
ورود
با حضور وزیر نیرو و در سی و دومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران؛
۱۴ پروژه صنعت آب و برق با اعتبار ۲۶۷ میلیارد تومان افتتاح میشود/ سه استان میزبان هفته سی و دوم
۱۴ پروژه صنعت آب و برق به ارزش ۲۶۷ میلیارد تومان در ۳ استان خراسان رضوی، سمنان و کردستان، فردا با حضور وزیر نیرو و در قالب سی و دومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران افتتاح میشود.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، از ۱۴ پروژه آماده افتتاح در این ۳ استان، هشت پروژه سهم استان خراسان رضوی، پنج پروژه برای سمنان و یک پروژه نیز در استان کردستان به صورت ویدئوکنفرانسی به بهرهبرداری خواهد رسید. پروژههای آماده در استان خراسان رضوی، شامل افزایش پست ۱۳۲ کیلوولت بوعلی و خواجه ربیع، پارک آموزشی انتقال و فوق توزیع، افزایش ظرفیت پست ۱۳۲ کیلوولت موبیل ترشیز، نیروگاه بادی ۰.۶۶ مگاواتی خرگرد، دو نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی در مشهد، آبرسانی به ۴۲ روستا و برقرسانی به دو روستا است. بر این اساس، برقرسانی به یک روستا، پست ۶۳.۲۰ کیلوولت امیرکبیر، نوسازی پست ۶۳ شاهرود، واریانت خط ۴۰۰ کیلوولت علیآباد و توسعه، احداث، اصلاح و بهینهسازی شبکههای توزیع ۵ پروژه آماده افتتاح در استان سمنان هستند. همچنین ارتقای ظرفیت نامی نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج به ظرفیت 25 مگاوات تنها پروژه آماده افتتاح در استان کردستان است که فردا با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر نیرو در قالب سی و دومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران افتتاح میشود. این گزارش میافزاید، این پروژهها با هدف افزایش قابلیت اطمینان شبکه، کاهش خاموشیهای ناخواسته، تامین برق پروژه مسکن مهر، ایجاد ظرفیت جدید برقرسانی، رضایتمندی مشترکان، صرفهجویی در آب و گاز و برقرسانی به ۴۵ خانوار جمعیت روستایی به بهرهبرداری میرسد. http://news.moe.gov.ir/News-List/58956
با حضور وزير نيرو و در سي و دومين هفته پويش #هرهفته_الف_ب_ايران؛
بهرهبرداري از 7 پروژه صنعت برق خراسان رضوي آغاز شد
بهرهبرداري از هفت پروژه برقي در استان خراسان رضوي، با حضور وزير نيرو و در قالب سي و دومين هفته پويش #هرهفته_الف_ب_ايران آغاز شد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "رضا اردکانیان" وزیر نیرو امروز سهشنبه از طريق ارتباط ويدئو كنفرانسي، طرحهاي افزايش ظرفيت پست 132 كيلوولت بوعلي و خواجه ربيع، پارك آموزشي انتقال و فوق توزيع و افزايش ظرفيت پست 132 كيلوولت موبيل ترشيز كه توسط برق منطقهاي خراسان اجرا شده است را آغاز کرد.
اين طرحها با هزينهاي بالغ بر 158 ميليارد ريال اجرا و به مرحله بهرهبرداري رسيده است. بر پايه اين گزارش، برقرساني به دو روستا با 33 خانوار نيز از ديگر پروژههايي است كه امروز با اعتباري بالغ بر 1.2 ميليارد تومان به بهرهبرداري رسيد. بر اساس اين گزارش، امروز همچنين دو نيروگاه خورشيدي به ظرفيت هر كدام يك مگاوات، جمعا با اعتبار 16 ميليارد تومان و يك نيروگاه بادي 660 كيلوواتي با 8.5 ميليارد تومان هزينه در منطقه خرگرد شهرستان درود افتتاح شد.
http://news.moe.gov.ir/News-List/58975
همزمان با سی و دومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران؛
آبرسانی به 42 روستا در خراسان رضوی با حضور وزیر نیرو آغاز شد
پروژههای آبرسانی به 42 روستا در خراسان رضوی، امروز سهشنبه با حضور وزیر نیرو از طریق ویدئو کنفرانس و در سی و دومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران افتتاح شد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "سید ابراهیم علوی" مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در رابطه با این پروژهها گفت: با بهرهبرداری از این پروژهها 9 هزار و 338 خانوار روستایی با جمعیت 33 هزار و 800 نفر در شهرستانهای نیشابور، خواف، سبزوار، طرقبه شاندیز، گلبهار، چناران، فریمان، تایباد و سرخس از آب شرب سالم و پایدار برخودار میشوند. وی افزود: برای آبرسانی به این روستاها با صرف 345 میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار دولتی و خصوصی و صندوق توسعه ملی، اقدام به ساخت سه هزار و 560 مترمکعب مخزن ذخیره و سه ایستگاه پمپاژ آب، اجرای 84 هزار و 250 متر خطوط انتقال، 17 هزار و 200 متر اصلاح و 64 هزار و 300 متر توسعه شبکه شده است. به گفته وی، آب شرب مورد نیاز این تعداد روستا از 10 حلقه چاه با دبی 67 لیتر برثانیه تامین میشود. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی خاطرنشان کرد: 34 روستای دیگر استان هم با جمعیت 26 هزار نفر در اسفندماه سال جاری با اعتبار 400 میلیارد ریال از آب شرب بهرهمند خواهند شد. علوی به نتایج اقدامات سال 98 در ارتباط با پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در خراسان رضوی اشاره و اظهار کرد: 19 هزار و 700 نفر جمعیت ساکن در 21 روستا و شهر ششتمد نیز با صرف هزینهای بالغ بر 320 میلیارد ریال به آب شرب دسترسی یافتند. http://news.moe.gov.ir/News-List/58964
بهرهبرداري از پروژههاي صنعت برق سمنان آغاز شد
بهرهبرداري از پروژههاي برقي استان سمنان، با حضور وزير نيرو و در قالب سي و دومين هفته پويش #هرهفته_الف_ب_ايران، در سه سطح انتقال، فوق توزيع و توزيع آغاز شد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، امروز سهشنبه همزمان با سي و دومين هفته پويش #هرهفته_الف_ب_ايران و از طريق ارتباط ويدئو كنفرانس، بهرهبرداري از 3 پروژه شركت برق منطقهاي سمنان شامل احداث پست 63 كيلوولت اميركبير سمنان با اعتباري معادل 265 ميليارد ريال، بهينه سازي پست 63 كيلوولت شهيد كريمي شاهرود با اعتبار 55 ميليارد ريال و پروژه واريانت خط 400 كيلو ولت شاهرود – علي آباد با سرمايهگذاري 19 ميليارد ريالي آغاز شد.
همچنين در قالب اين برنامه، پروژههاي شركتهاي توزيع برق استان سمنان شامل "توسعه و بهينهسازي شبكههاي توزيع برق"، شامل 25 كيلومتر احداث شبكه، 24 كيلومتر اصلاح شبكه و بهسازي 111 دستگاه پست توزيع با افزايش قدرت هفت هزار و 255 كيلوولت آمپربه بهرهبرداري رسيد. بر پايه اين گزارش، برقرساني به كلاته ميرزا از توابع شهرستان شاهرود با اعتبار هشت ميليارد ريال نيز، ديگر پروژهاي است كه امروز با دستور وزير نيرو افتتاح شد. براي اجراي اين پروژهها در مجموع مبلغ 196 ميليارد و 110 ميليون ريال توسط شركت توزيع برق سمنان سرمايهگذاري شده است. http://news.moe.gov.ir/News-List/58976
توسط وزیر نیرو؛
پروژه ارتقای ظرفیت نیروگاه سنندج به بهرهبرداری رسید
همزمان با هفته سیودوم پویش#هرهفته_الف_ب_ایران، پروژه ارتقای ظرفیت واحد گازی شماره سه نیروگاه سیکلترکیبی سنندج با اعتباری بالغ بر 137 میلیارد تومان توسط وزیر نیرو افتتاح شد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "اسماعیل نمازی" مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی، میزان افزایش ظرفیت تولید این واحد را 25 مگاوات برشمرد و افزود: طراحي بهروز و فناوريهاي استفاده شده در این پروژه، توان جديد اين واحد را در شرايط استاندارد ايزو از 159 مگاوات به 183 مگاوات و بهرهوري آن را از 33 درصد به 36.4 درصد افزايش داده است. وی ادامه داد: نتیجه عملی اجرای این طرح در هر واحد گازی علاوه بر افزایش توان توليدي، کاهش مصرف سوخت گاز طبيعي به ميزان 20 ميليون متر مکعب در سال و کاهش 40 هزار تن توليد گاز گلخانهاي CO2 را به همراه دارد. مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی با تاکید بر اینکه این پروژه با سرمایهگذاری گروه مپنا اجرا شده است، گفت: اين خصوصيات جديد توربين گاز به گروه مپنا اجازه داده است که در واحدهای سیکل ترکيبی بهرهوري را از 49 درصد به 55 درصد افزایش دهد.
نمازی در پایان گفت: این نیروگاه با ظرفیت 1039 مگاوات دارای چهار واحد گازی به ظرفیت 719 مگاوات و دو واحد بخار به ظرفیت 320 مگاوات در هفت کیلومتری شهر سنندج واقع شده است.
http://news.moe.gov.ir/News-List/58978
توسط وزیر نیرو در سیودومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران؛
3 نیروگاه تجدیدپذیر در استان خراسان رضوی افتتاح شد
سه نیروگاه تجدیدپذیر در استان خراسان رضوی با اعتبار 310 میلیارد ریال در قالب سیودومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران با حضور وزیر نیرو بهصورت ویدئوکنفرانسی افتتاح شد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، نیروگاههای استان خراسان رضوی شامل "یک نیروگاه بادی به ظرفیت 660 کیلووات در روستای خرگرد خواف" و "2 نیروگاه خورشیدی هر کدام به ظرفیت یک مگاوات در منطقه سلطان مشرق در مشهد" امروز 25 آذر توسط وزیر نیرو به صورت ویدئوکنفرانسی افتتاح شد. بر اساس این گزارش، نیروگاه بادی خواف با سرمایهگذاری 150 میلیارد ریال به ظرفیت 660 کیلووات با تولید 2 میلیون و 233 هزار کیلوواتساعت انرژی در سال موجب صرفهجویی در مصرف سوخت فسیلی بهمیزان 0.6 میلیون مترمکعب، کاهش مصرف آب معادل 445 مترمکعب و عدم انتشار گاز CO2 معادل 1356 تن بهصورت سالیانه میشود که فاز دوم این پروژه در هفته اول دیماه سال جاری با ظرفیت 660 کیلووات نیز به بهرهبرداری خواهد رسید. بنا بر این گزارش، 2 نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی در شهرستان مشهد جمعا با سرمایهگذاری 160 میلیارد ریال با تزریق سالیانه 3 میلیون و 504 هزارکیلوواتساعت انرژی به شبکه سراسری علاوه بر کاهش انتشار گاز CO2 به میزان 2348 تن در هر سال باعث صرفهجویی در مصرف سوخت طبیعی به میزان یک میلیون مترمکعب و همچنین 770 مترمکعب آب میشوند. این گزارش حاکی است، تاکنون بیش از 845 مگاوات انواع نیروگاه تجدیدپذیر تقریبا در تمامی استانهای کشور احداث و به بهرهبرداری رسیدهاند. http://news.moe.gov.ir/News-List/58977
۱۴ پروژه صنعت آب و برق با اعتبار ۲۶۷ میلیارد تومان در ۳ استان کشور افتتاح شد
۱۴ پروژه صنعت آب و برق با اعتبار ۲۶۷ میلیارد تومان در ۳ استان خراسان رضوی، سمنان و کردستان با حضور وزیر نیرو و در قالب سی و دومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران افتتاح شد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، از ۱۴ پروژه افتتاح شده، هشت پروژه سهم استان خراسان رضوی، پنج پروژه برای سمنان و یک پروژه نیز در استان کردستان به بهرهبرداری رسید. پروژههای افتتاح شده در استان خراسان رضوی، شامل افزایش پست ۱۳۲ کیلوولت بوعلی و خواجه ربیع، پارک آموزشی انتقال و فوق توزیع، افزایش ظرفیت پست ۱۳۲ کیلوولت موبیل ترشیز، نیروگاه بادی ۰/۶۶ مگاواتی خرگرد، دو نیروگاه خورشیدی ۱ مگاواتی در مشهد، آبرسانی به ۴۲ روستا و برقرسانی به دو روستا است. بر این اساس، برقرسانی به یک روستا، پست ۶۶.۲۰ کیلوولت امیرکبیر، نوسازی پست ۶۳ شاهرود، واریانت خط ۴۰۰ کیلوولت علیآباد و توسعه، احداث، اصلاح و بهینهسازی شبکههای توزیع ۵ پروژه افتتاح شده توسط وزیر نیرو در استان سمنان هستند. همچنین ارتقای ظرفیت نامی نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج تنها پروژه افتتاح شده در استان کردستان است که صیح امروز با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر نیرو در قالب سی و دومین هفته پویش #هرهفته_الف_ب_ایران افتتاح شد. http://news.moe.gov.ir/News-List/58982
مدیرعامل شرکت تولید برق سنندج:
ظرفیت تولید نیروگاه سنندج 500 میلیون کیلووات ساعت افزایش یافت/ ارتقای توان تولید 12 واحد گازی توسط گروه مپنا
مدیرعامل شرکت تولید برق سنندج گفت: ظرفیت تولید سالانه نیروگاه سیکلترکیبی سنندج با اجرای طرحهای ارتقای توان ضمن افزایش 500 میلیون کیلووات ساعتی، از مرز 6.5 میلیون مگاوات ساعت عبور کرد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "وحید خدیوی" در سیودومین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران و افتتاح پروژه ارتقای توان نیروگاه سیکلترکیبی سنندج توسط وزیر نیرو با اشاره به اینکه در چند سال اخیر ظرفیت واحدهای گازی این نیروگاه 83 مگاوات افزایش پیدا کرده است، گفت: این افزایش ظرفیت معادل 9 درصد ظرفیت زمان احداث این نیروگاه است. وی تاکید کرد: این مقدار افزایش تولید معادل ساخت یک نیروگاه به ارزش 50 میلیون یورو است که با هزینه یک سوم قیمت ساخت نیروگاه با ظرفیت معادل انجام شده است. خدیوی ادامه داد: طراحي بهروز و فناوريهاي استفاده شده در این پروژه، توان جديد واحد سوم گازی نیروگاه را در شرايط استاندارد ايزو از 159 مگاوات به 183 مگاوات و راندمان آن را از 33 درصد به 36.4 درصد افزايش داده است. همچنین اين خصوصيات جديد توربين گاز به گروه مپنا اجازه داده است که در واحدهای سیکل ترکيبی بهرهوري را از 49 درصد به 55 درصد افزایش دهد. وی ادامه داد: نتیجه عملی اجرای این طرح در هر واحد گازی علاوه بر افزایش توان توليدي، کاهش مصرف سوخت گاز طبيعي به ميزان 20 ميليون متر مکعب در سال و کاهش 40 هزار تن توليد گاز گلخانهاي CO2 را به همراه دارد. مدیرعامل شرکت تولید برق سنندج اضافه کرد: پروژههای ارتقای توان تولید علاوه بر واحدهای گازی نیروگاه سنندج در پنج واحد نیروگاههای پرند و عسلویه گروه مپنا و سه واحد گازی نیروگاههای علیآباد و شاهرود نیز به همین روش اجرا شده است. خدیوی تاکید کرد: گروه مپنا درصدد است با تكيه بر دانش فني خود راهكارهايي براي بهبود ظرفيت نيروگاههاي موجود كشور در حوزه صنعت برق ارائه دهد. بر همین اساس ارتقای ظرفیت سه توربین گازی نیروگاه سنندج از V94.2 به MGT-70 (VER3)، به معنای توسعه محصولی در کلاس جهانی و با امکان رقابت با محصولات همرده تولید شرکتهای پیشرو بینالمللی است. وی در پایان گفت: این نیروگاه با ظرفیت 1039 مگاوات دارای چهار واحد گازی به ظرفیت 719 مگاوات و دو واحد بخار به ظرفیت 320 مگاوات در هفت کیلومتری شهر سنندج واقع شده است. http://news.moe.gov.ir/News-List/59000
وزیر نیرو در آئين بهرهبرداري از پروژههای صنعت آب و برق سه استان خبر داد:
بهرهبرداري از 163 پروژه پويش #هرهفته_الف_ب_ايران از ابتدای سال تاكنون/ برخورداري 580 روستاي كشور از آب سالم و باكيفيت در سال جاری/ بهرهبرداري روزانه يك پروژه بزرگ صنعت آب و برق تا پايان سال/ تخفيف صد درصدي برای 4 میلیون مشترک آب
وزير نيرو از بهرهبرداري 163 پروژه پويش #هرهفته_الف_ب_ايران از ابتداي امسال و برخورداري 580 روستا از نعمت آب سالم و باكيفيت در قالب اين پويش خبر داد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردكانيان» روز سهشنبه در آئين بهرهبرداري از 14 پروژه صنعت برق در بخشهاي انتقال، توزيع، نيروگاه خورشيدي، نيروگاه بادي، برقرساني روستايي و همچنين پروژههاي آبرساني روستايي در استانهاي خراسان رضوي، سمنان و كردستان در سي و دومين هفته از پويش #هرهفته_الف_ب_ايران كه به صورت ويدئوكنفرانسي صورت گرفت، اظهار داشت: حدود 51 هزار ميليارد تومان براي اين پروژهها سرمايهگذاري شده است. وي افزود: با وعدهاي كه به هموطنان و مسئولان كشور داده شده، بويژه در سال جهش توليد كه طرحهاي تامين آب و برق نقش زيرساختي مهمي در اجرا و به بهرهبرداري رساندن ديگر طرحهاي توسعه و عمران در بخش توليد كشور دارد، تا پايان سال، 87 پروژه ديگر بايد تكميل شده و به مدار بهرهبرداري برسند. بهرهبرداري روزانه يك پروژه بزرگ صنعت آب و برق تا پايان سال اردكانيان گفت: به طور متوسط همكاران وزارت نيرو و خانواده بزرگ صنعت آب و برق در بخش خصوصي بايد از هماينك تا پايان سال به طور متوسط هر روز يك پروژه بزرگ و عمده آب، برق و فاضلاب را به مدار بياورند. وي افزود: اميدواریم با همكاري همه دستگاهها در سازمان دولت و با حضور فعال بخش خصوصي، كه نقش مهمي در تامين منابع مالي براي اين پروژهها، اجرا و بعضا بهره برداري آنها دارند اين وعده در كاملترين شكل خود محقق شود. اردكانيان با اشاره به طرحهاي بهرهبرداري شده در روز سهشنبه از جمله آبرساني به 42 روستا با جمعيت 34 هزار نفر در استان خراسان رضوي گفت: با اين تعداد روستا، مجموع جمعیت روستايي كه امسال از آب سالم و پايدار بهرهمند شدند به 580 روستا با جمعيت 455 هزارنفر ميرسد. وي گفت: اميد است طبق برنامه، طرحهاي آبرساني به بقيه روستاها نيز همانند تصفيهخانههاي آب و فاضلاب، سدها و شبكههاي آبياري و زهكشي، نيروگاههاي حرارتي و تجديد پذير و طرحهاي انتقال و توزيع در صنعت برق وارد مدار بهرهبرداري شوند. 50 پروژه ساز و كاري در دستور كار وزارت نيرو وزير نيرو همچنين گفت: امسال علاوه بر طرحهاي ساخت و سازي كه تعداد آنها به 200 پروژه ميرسد، 50 پروژه ساز و كاري هم در قالب پويش #هرهفته_الف_ب_ايران در برنامه است. اردكانيان اظهار داشت: پروژههاي ساز و كاري در سرعت دادن به اجراي پروژههاي ساخت و سازي، كم كردن هزينهها و تسهيل خدمت رساني به مردم، گردش كارها و افزايش راندمان و بهره وري از تاسيسات، ظرفيتها و سرمايه گذاريهاي انجام شده نقش و سهم مهمي دارد و موجب گشايش فصل جديدي در فعاليتهاي صنعت آب و برق خواهد شد. وي گفت: از جمله اينها، طرح مربوط به مديريت مصرف در بخش آب و برق است كه در بخش برق تحت عنوان برق اميد اجرا ميشود و سپس با تصويب دولت موضوع آب هم به آن اضافه شد و در دستور كار قرار دارد. وزیر نیرو ادامه داد: هدف اين است كه با همكاري مردم در بخش خانگي بتوانيم حداقل 10 درصد در مصرف برق براي فصل گرم كاهش داشته باشيم و در بخش آب هم حتي بيش از اين ميزان، مصرف را مديريت كنيم و اين عادت و اخلاق خوب در ما به عنوان بخش توليد و عرضه آب و برق و نيز مردم به عنوان مصرف كنندگان اين دو كالاي حياتي نهادينه شود. وي خاطرنشان كرد: از مجموعه شركتهاي فعال، مهندسان مشاور، پيمانكاران، دستگاههاي همكار در سازمان دولت و وسايل ارتباط جمعي و بويژه رسانه ملي كه به عنوان پل رتباطي موثر بويژه در بخش مديريت مصرف ارتباط ما را با مصرف كنندگان و مردم تسهيل كردند، تقدير ميكنم. اردكانيان گفت: با تصويب بحث مربوط به آب و گاز در هيئت وزيران و ابلاغ مصوبهاي كه در همين هفته جاري صورت گرفت، همكاران وزارت نيرو در سطح كشور در شركتهاي آب و فاضلاب استانها، ستاد شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور و ستاد وزارت نيرو با آمادگي، اجزاي اين طرح مهم را معرفي و انجام وظيفه ميكنند تا اگرچه مصوبه زمان 6 ماهه را براي ما در نظر گرفته، اما در كوتاهترين زمان بتوانيم به اهداف اين طرح كه مديرت مصرف است دست يابيم، وسايل و ادوات كاهنده مصرف معرفي شود و شيوههايي كه ميتواند مصرف كنندگان بيشتري را به گروه كم مصرفها و خوش مصرفها اضافه كند مورد توجه قرار گيرد. وي افزود: بر اساس اين مصوبه، كساني كه تا يك سوم الگو مصرف ميكنند و هم اينك 4 ميليون مشترك در بخش آب را شامل ميشود، از تخفيف صد درصدي برخوردار ميشوند که اميد است تعداد آنها با توسعه اين فرهنگ افزايش يابد. وزیر نیرو گفت: اميدواريم كساني هم كه امروز در گروه پرمصرف قرار دارند با آموزشهاي لازم از اين گروه فاصله گرفته و جزو خوش مصرفها شوند. افزايش تعرفه مشتركان پرمصرف وي افزود: دولت تعيين كرده كه ما در 6 ماه به اين هدف برسيم اما چنانچه در پايان اين مدت كماكان كساني باشند كه حجمهاي وسيعي بيش از الگو، مصرف داشته باشند با تاييد و تصويب شوراي اقتصاد، تعرفههاي مصرف آنها در بخش خانگي افزايش خواهد يافت. اردكانيان گفت: اميد است همه همكاران در ماههاي پاياني دولت دوازدهم همانگونه كه مورد تاكيد بوده در تكميل و بهرهبرداري طرحهاي در دست اجرا و ريل گذاري مناسب براي ادامه فعاليتها در دولت آينده و هم در سرعت دادن به خدمت رساني به مردم كه كشور هر روز تحت تحريمهاي شديد و ظالمانه قرار دارد از هيچ مشاركت و فعاليتي فروگذار نكنند و قدردان اين فرصت خدمتگذاري به مردم باشيم.
http://news.moe.gov.ir/News-List/59002
وزیر نیرو در جمع خبرنگاران:
اتكاي صنعت برق به منابع دولتي بسيار ناچيز است/ لايروبي و مهندسي رودخانه بايد در بودجه عمومي مورد توجه بيشتري قرار گيرد
وزير نيرو گفت: امروز اتكاي صنعت برق به منابع دولتي بسيار ناچيز است، اگرچه در بخش آب هنوز شايد در حدود نيمي، اتكا به اين منابع وجود دارد.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردكانيان» روز سهشنبه در حاشيه آئين بهرهبرداري از 14 پروژه صنعت برق در بخشهاي انتقال، توزيع، نيروگاه خورشيدي، نيروگاه بادي، برقرساني روستايي و همچنين پروژههاي آبرساني روستايي در استانهاي خراسان رضوي، سمنان و كردستان در سي و دومين هفته از پويش #هرهفته_الف_ب_ايران كه به صورت ويدئوكنفرانسي صورت گرفت، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: يكي از دلايل موفقيت صنعت آب و برق در سالهاي اخير كه با تحريمها هم همزمان شد، اين بود كه توانست در عين تامين آب و برق براي بخشهاي مختلف، در سال جهش توليد تابستان را بدون خاموشي پشت سر گذاشته، تعهدات براي صادرات انرژي را به صورت كامل جوابگويي كرده و همچنين 11 درصد انرژي بيشتري به توليدكنندههاي عمده كشور عرضه شود. وي افزود: اين حاكي از آن است كه بيش از هر چيز، دستاندركاران عرصه آب و برق موفق شدند هدف تنوع بخشي به منابع مالي را عملي كنند. اردكانيان اظهار داشت: با تاييد دولت و تصويب مجلس، وزارت نيرو از سرمايهگذاري مستقيم بخش خصوصي، سرمايهگذاريهايي كه اين بخش با استفاده از صندوق توسعه ملي در قالب وام براي طرحها هزينه ميكند، فاينانس خارجي، فاينانس داخلي(مكانيزم ماده 56)، تسهيلات بانك توسعه اسلامي و ساز و كارهايي كه در بودجه سالهاي مختلف بوده، استفاده كرده است؛ به نحوي که در دولت تدبير و اميد، طبق آخرين آمار حدود 60 هزار ميليارد تومان منابع غيربودجه عمومي و 6.7 ميليارد يورو از اين منابع جلب و جذب شده است. وي گفت: با توجه به مجموعه محدوديتهاي موجود، قرار گرفتن منابع داخلي وزارت نيرو در مكانيزم تبصره 14 و محدود شدن دسترسيها به منابع صنعت آب و برق، تاخيرهاي جدي ايجاد شده بود و مشكلاتي به وجود آمد كه موجب ميشد بدهيهاي ما به موقع تعديه نشود. اردكانيان اظهار داشت: در لايجه بودجه 1400، دولت تصويب كرد منابع داخلي آب و برق از مكانيزم تبصره 14 خارج شود كه اين اتفاق بزرگي است و با تصويب آن در مجلس، در سال 1400 وزارت نيرو قادر خواهد بود هم طرحها را سريعتر به ثمر برساند و هم تعهدات خود را ايفا كند. وي همچنين در خصوص بدهيهاي وزارت نيرو به بخش خصوصي با بيان اين كه بدهكار قابل اعتماد و خوش حسابي هستيم، اظهار داشت: وزارت نيرو در نيمه سال 96 به ميزان قابل توجهي بدهي داشت كه با روشهاي مختلف از جمله تعديه بدهيها كه آن موقع حدود 40 هزار ميليارد تومان بود، از طريق تهاتر(بدهي دولت از بابت مابهالتفاوت قيمت تمام شده و تكليفي) و با ساز و كارهاي بودجه بخشي از اين بدهيها پرداخت شد. وزیر نیرو گفت: بخش خصوصي هم بابت ماليات و ديگر موارد به سيستم دولتي و بانكي بدهي دارد كه توانستيم اين چرخه را به گونهاي به هم وصل كنيم تا گشايشي ايجاد شود و بر اثر اين گشايش كماكان بخش خصوصي مشتاق به مشاركت فعال است. وي ادامه داد: اميد است با تصويب لايحه بودجه 1400 در مجلس، بويژه صنعت آب و برق از اولين روزهاي سال آينده بتواند تاثير اين ساز و كارها را در گشايش بيشتر در كار با بخش خصوصي نشان دهد. اردكانيان اظهار داشت: معوقه ما به بخش خصوصي با مجموعه طرحهايي كه اجرا شده حدود 30 هزار ميليارد تومان است. وي با بيان اين كه خيلي از بدهيها پرداخت و در عين حال، طرحهاي بسياري هم اجرا شده است، گفت: اميد زيادي وجود دارد كه سال 1400 سال خيلي بهتري از نظر تسويه حسابهاي مالي با كساني كه با وزارت نيرو كار ميكنند، باشد. اردكانيان در عين حال در خصوص برنامهها و اقدامهاي در دست اجراي وزارت نيرو براي مواجهه با سيلابهاي احتمالي گفت: به نسبت سالهاي قبل آمادگي خيلي بيشتر و همكاري نزديك بين هواشناسي و وزارت نيرو در بخش پيشبينيها وجود دارد. با همكاري ستاد مديريت بحران در استانها و ستاد اصلي در تهران، 5 برابر سالهاي پيش توانستيم در سال گذشته و امسال لايروبيها را انجام دهيم. وي گفت: در نتيجه اين لايروبيها، سيلابهاي جنوب و جنوب شرق كشور در زمستان 98، بهار 99 و پاييز امسال خسارت چشمگيري نداشت و توانستيم حداكثر بهره برداري را از اين منابع داشته باشيم. وزیر نیرو افزود: با توجه به پذيرش تدريجي مواجهه با شرايط حدي، سيلابهاي مكرر و بعضا خشكساليهاي پي در پي، براي چنين شرايطي آماده ميشويم كه در برنامهريزيها تاثير خواهد داشت و سازمان برنامه و بودجه در تخصيص منابع اين را لحاظ ميكند. مهندسي رودخانه و لايروبي بايد در بودجه عمومي مورد توجه بيشتري قرار گيرد وي گفت: شركتهاي آب منطقهای جزو دستگاههايي هستند كه اتكاي آنها صرفا به منابع دولتي است و مهندسي رودخانه و لايروبي بايد در بودجه عمومي مورد توجه بيشتري قرار گيرد. اردكانيان اظهار داشت: دستمايه خوبي به لحاظ عيني و ساز و كاري داريم و آن هم گزارش هيئت رسدگي به سيلابهاست كه سال گذشته تشكيل شد و خلاصه حاصل كار اين هيئت در مجموعهاي است که اكنون در اختيار همه شركتها قرار گرفته است. رئيس جمهوري هم به 14 تا 15 سازمان مركزي كشور ابلاغهايي را راجع به دنبال كردن اين راهكارها داشته است. وزیر نیرو با بیان اینکه اميدواري زيادي هست كه همكاري بين دستگاهي توسعه پيدا كند، اظهار داشت: مديريت سيلاب يك كار بين بخشي است و هر چقدر در اين زمينه تمرين بيشتري داشته باشيم سيلاب نفع بيشتري براي ما خواهد داشت. http://news.moe.gov.ir/News-List/59008